søndag den 18. juni 2017

I Silkeborg er intet for småt til at blive fejret

Da første del af Danmarks mest dramaliderlige motorvej var færdig, var der festivitas i Silkeborg. Det skulle fejres. Så der var rulleskøjteløb, almindelig løb og guidede busture, hvor man på bedste turist-i-London-måde, kunne få informationer om det opgravede land udenfor byen. Nogen havde ligefrem fået hældt en solid gang mellemristet Merrild på den efterhånden-lidt-slidt-for-der-havde-jo-været-en-del-rasteplads-frokoster-i-det-fri-gennem-årene termokande.

Men det var intet mod hvad der skete, da hele motorvejen var færdig. Her festede vi i fire (eller var det fem) dage. Det skulle lige godt fejres. Skal jeg love for. (Men den er også smuk. Motorvejen. Hvis man kan sige det om sådan en). Der var udendørs teater med ægte gravkøer, rendegravere og statister i selvlysende arbejdstøj. Der var koncerter, der var sejlads, der var skolekor, der var cirkus, der var biludstilling, der var golfturnering, der var vinfestival (nom-nom-nom), der var skater- og parkour Park, der var royalt besøg - Der var det hele!

Snart var det tid til at feste igen. For nu var den nye parkeringskælder færdig.  (Den ene af dem. Der er stadig nogle flere undervejs). Her var der biludstilling, bilbaner og balloner til børnene og den obligatoriske grillede pølse med lidt for sødt brød, som jeg mistænker for at være lavet af samme dej, som de der krydderboller.

I går var der indvielse af det nye torv med aktiviteter som: Løb, rovfugleshow, jazz, taler, politihundeshow, dans, gøglere og gratis muffins fra Føtex.

Og knap har vi fået pustet ud, før den lokale avis igen varsler om fest. Det handler om at holde leveren i live. Og alle véd, at den bedste kur mod tømmermænd er at drikke sig til nogle nye.
Så hvad skal vi nu fejre, tænker du måske...


Vi skal fejre et nyt lyskryds. Intet mindre. Eller jo...en ekstra busbane og 10 meter med en ekstra vejbane. Meningen var vist at det skulle afhjælpe verdens mest insisterende trafikprop. Men eftersom togbommene stadig tøffer ned (i øvrigt med en imponerede vilje - deres alder og skæve tilstand taget i betragtning) fire gange i timen og blokerer det hele, hjælper det nogenlunde lige så meget med en ekstra kort vejbane, som det hjælper at vende trusserne om, når de er blevet beskidte.

Men derfor kan vi jo godt feste. (Og vi kan da fejre at cykelstien ikke længere giver grimme bump op gennem sadlen og videre til de private dele). Så byen har indkaldt til fest. Igen. Det er også på tide. Der er trods alt kun under en uge til Riverboat Jazz Festival og kun et par måneder til Regatta.

Her er programmet:

Mandag eftermiddag fejrer Silkeborg Kommune, at man har fået udvidet en del af Christian 8.s Vej til fire spor, med ny busbane og nyt kryds ved Zeltnersvej.
Formanden for vej- og trafikudvalget, Frank Borch-Olsen (K), vil sammen med Tide Bus, der kører bybusserne i Silkeborg, indvi vejen officielt. I stedet for at klippe en snor over på traditionelt vis, vil en bybus køre snoren over.

Indvielsen finder sted ved lyskrydset ved Meny på Christian 8.s Vej.

Der er pølser til de første 100 fremmødte på p-pladsen ved Meny.