lørdag den 27. maj 2017

Projekt "Mor & Søn bytter værelse" - en autentisk beretning

Christ, jeg er er øm. Og træt. Og min krop føles som om den er over sidste salgsdato.

Vi har byttet værelse, sønnen og jeg. Han skulle have det store værelse i kælderen - jeg skulle overtage hans i stueetagen.
Det har været hårdt. Hyggeligt, men hårdt. Og nu er vi færdige og jeg har det yndigste soveværelse og sundhedssøn har det lækreste.

Hen mod slutningen af projektet var det så blevet tid til mit månedlige angreb af pms. Og kombineret med pænt varmt vejr udenfor, blev det i perioder temmelig letantændeligt det hele.


Højdepunkter fra projektet:

- Som altid præsterede jeg at ende med maling under begge fødder, på brillerne og i hår og ansigt. Måtte bruge min elektriske fodfil for at få lortet af fødderne.

- Der skulle bores et hul gennem gulvet fra stueetagen og ned til kælderen, så der kunne proppes et netværkskabel igennem. (Meget vigtigt, at søn har 100% adgang til 100 Mbit). Min elskede far skulle hjælpe. Han lå på mit soveværelsesgulv og skulle kommunikere med Sundhedssøn gennem gulvet og meget lille hul i gulvet.
Gik knap så godt. Sundhedssøn råbte og kaldte og afventede svar fra foroven. Men eftersom min far er delvis døv, hørte han intet, men lå bare stille og afventede signal fra nederste etage.

- Vi (søn og jeg) har løftet og båret og slæbt dobbeltsenge x 2, skabe, borde og div. møbler og 300 kg. tøj op og ned. På et tidspunkt, hvor jeg var alene i kælderen og var i gang med at støvsuge væggene og loftet, gav jeg efter og pinen og plagen og ømmede mig klynkede.
Hørte pludselig en stemme, der kom ude fra baggården: "Hvad fanden sker der, mor?".
Jeg havde glemt alt om åbne døre og vinduer. Det må have lydt som om der var ved at blive indspillet en pornofilm med døvstumme.


- Skab kunne ikke komme ud gennem døren fra Sundhedsssøns gamle værelse. Her var vi begge ved at være trætte. Så løsningen blev: "Vi smadrer det lorteskab og køber et nyt".
Det var min jyske far ikke imponeret over, da han fandt stumperne af skabet, som nu var i 53 dele, ude i carporten.


- Vi har spist enorme mængder bønner i utallige varianter og er ved at prutte os selv blå i hovederne. Der er til tider en virkelig bizar og grim lugt hvor vi befinder os. (Men bønner er sundt)


- Vi spraymalede radiatoren EFTER vi havde malet væggene og lofterne og EFTER alle møbler var på plads. Godt nok dækkede vi af med 84 kvadratmeter pap, men vi måtte alligevel bruge over en time på at skrubbe ALT ned, fordi der havde været så entusiastisk et tryk på spraydåsen, at der lå et tyndt fint (men genstridigt) lag maling over alt i rummet.  Trægulvet lignede det var ludet. EJ, men for helvede. Her var jeg klar til at tude og smadre noget.MEN: Det er virkelig blevet lækkert. Det hele. Både hans og mit. Så nu puster vi ud, inden "Projekt Forny-Uglens-Hule", går i gang. Derefter lejer vi en container og smider halvdelen af hytten ud. (Læs: Kælderrummene skal rømmes). Jeg er doven. Jeg gider ikke køre frem og tilbage på genbrugspladsen.

Skrider ud i det grønne med en skøn veninde i aften, slår os ned på et tæppe og drikker en flaske vin, mens vi lytter til TV2 live.  (Jeps, vi er gratister til koncerter).