søndag den 9. oktober 2016

Observationer fra hverdagen

- Når man går med en hund, kommer man automatisk i kontakt med langt flere mennesker, end når man går alene.
En uges hundepasning er overstået og jeg mærker allerede forskel. Går jeg alene, går folk bare forbi og jeg forbi dem, uden et ord. Går jeg med hunden, møder jeg mange smil og folk, der stopper og og snakker. Selv pæne mænd med hunde.
Jeg savner ikke at skulle ud at gå kl. halv seks om morgenen, men jeg kan godt se muligheder ved at blive hundelufter.

- Man får altid uventede gæster, når man ligner lort. Det er aldrig de dage, hvor man har lagt make-up, og afprøvet en hårvideo fra YouTube og tændt duftlampen. Det er altid når man render rundt i en sækkelignende kjole, ubarberede ben med så mange hår, at vindretningen kan ses med det blotte øje, hvis man står udenfor - og når man har håret fuld af henna og en badebætte monteret på issen, at der kommer gæster.


- Jeg så en gammel kost i Føtex i går. Hende og manden (som sad på en meget bred og meget langsom el-scooter), fyldte hele Føtex. På den trælse måde. En nydelig mand forsøgte at komme forbi den gamle kone, hvilket var umådeligt svært, da hun trak indkøbsvognen efter sig i en slingrende bevægelse.
Han forsøgte at overhale indenom, og det lykkedes næsten. Men så gik det galt. Han kom ind fra en uheldig vinkel, konen fik slingret vognen i sær retning og så mødte hjulene modstand. Hun så sig ikke tilbage. I stedet trak hun hårdt i vognen, hvilket udløste et højt "av" fra manden. Det fik ikke kvinden til at reagere - hun trak endnu hårdere og på den måde, fik en stakkels mand kørt foden over to gange af den samme vogn.
Jeg brød sammen af grin. Meget upassende, for det må have gjort virkelig ondt på manden. Heldigvis kunne han selv se det morsomme og bizarre i situationen.
To minutter senere, blev jeg møflet til side af konens mand, som kom trillende på sin scooter. Så meget egoisme i så små gamle kroppe. Det er imponerende.


- Fluer er nogle små svin. De kan bruge evigheder på at lande på en, men så snart man henter en fluesmækker, er de væk. Som i: Fuldstændig væk.
Du skal ikke bilde mig ind, at de har hjernekapacitet til at regne den ud? Og alligevel sker det hver gang.


- Utro mænd/kvinder er som regel de mest dobbeltmoralske og dem, der plæderer højest for god moral og ditto opførsel.


- På Tinder og andre sociale platforme, er der en tendens til, at flere og flere har anført "Livets hårde skole", som uddannelsessted.
Hvad betyder det? Er det et træls udtryk for: "Jeg er arbejdsløs og det er samfundets skyld" eller er det for at fortælle, at livet har været en kælling imod dem?


- Hvis man oplevet et menneske, som har en træls attitude overfor en og hvis man vælger at behandle dem på samme måde, så får man at vide, at man er hysterisk/nærtagende/ubehagelig. Det er skræmmende, at de ikke selv kan se det. Men samtidig sjovt at observere.- Medlemmer af den singlegruppe jeg blev smidt ud af, sender mig screenshots af stridighederne på væggen derinde.
Jeg aner faktisk ikke hvorfor de tror, at jeg vil offentliggøre dem på min Facebookside? Det er hverken NASA eller Pentagon. Så interessant er de heller ikke. Det er sørgeligt, hvor meget forstanden smuldrer hos voksne mennesker, når deres netidentitet tager over.


- I en anden singlegruppe, uploader kvinderne billeder af dem selv. Nøgne. Liggende på siden bagfra med skamlæber stikkende ud. Med teksten "Skriv til mig".
Singlegruppen reklamerer med, at den er for de seriøse. Jeg er tilbøjelig til at være uenig.


- Nogle dage er man så doven, at man bruger timer på at tage sig sammen til at gå i bad. Og når man endelig gør det, så er man så doven, at man ikke orker at slukke bruseren igen og afslutte badet.


- Hvis man afsætter en dag til at gøre rent, bruger man flere timer på at blive færdig. Men hvis man på en afslapningsdag får en opringning fra en veninde: "Giver du kaffe senere i dag?", så kan man nå dobbelt så meget på en time, som man på en rengøringsdag ville bruge tre timer på.