torsdag den 13. oktober 2016

Gastronomiske narrefisser

Jeg kan sagtens spise "skodmad". Men når jeg gør det, så vælger jeg selv og ved derfor, hvad jeg kan forvente. Det er en helt anden sag, når folk er gastronomiske narrefisser og serverer alt andet, end det de lovede at servere.


Jeg nævner i flæng:

- Når folk siger de bager en brownie og man finder ud af, at det i virkeligheden er en kakaokage. Og nej, jeg siger ikke, at en kakaokage ikke kan smage godt. Det er bare ikke en brownie.

- Når folk serverer en gennemstegt steak/oksemørbad/oksefilet. Tak for lort. Hvis du hader kød så meget, hvorfor bliver du ikke bare vegetar i stedet? Det er jo dyremishandling at stege en god ko på den måde. Aldrig gennemstegt!

- Når folk inviterer på steak og hjemmelavet bearnaise og man bliver mødt af en Knorrnaise.
Jeg kan godt spise Knorrs bearnaisekopi. Sagtens. Det har bare intet at gøre med en rigtig bearnaise.

- Når man bliver lovet brændende kærlighed og får serveret kartoffelmos med løg og fæcon. Stop! Så vær dog ærlig og sig, at du serverer kødkopi. Så sætter jeg næsen op efter det i stedet.

- Når folk laver kartoffelmos af pulver. Føj! Det er nærmest en forbrydelse.

- Når "vi skal have hjemmelavet lasagne" i virkeligheden betyder: "Knorrsagne".

- Når flødestuvede kartofler består af frosne kartoffelskiver og en mornaysauce.

- Frikadeller uden løg, men med løgpulver,. 'Nough said!

- Citronfromage lavet af Dr. Oetker pulver. Det burde være lovligt at nakkedaske sådanne mennesker.

- Når risalamanden bare smager af grød og fløde.

- Eller når der er proppet mandelessens i den..

- Når folk kører et bizart sundhedstrip juleaften og serverer en sjasket fedtfattig andesovs, som hverken smager af and eller jul eller dårlig samvittighed. Shame on you!

- Chili con carne uden bønner, for "jeg kan ikke lide bønner". Okay? Jamen, så er det jo bare en kødsovs du har lavet dig.

- Når kartoflerne i kartoffelsalaten kommer fra glaskartofler.

- Når grønlangkålen er uden sukker.

- Når man bliver inviteret til tapas og den består af Riberhus i bjælker, kødpølse, 3-stjernet salami, pate og Hatting flütes.