fredag den 24. februar 2017

Midtjyllands Avis - Thi kendes for ret; gider I godt skamme jer?

I Silkeborg har vi i skrivende stund vores helt egen O.J Simpson-sag kørende. Den lokale (men uha-uha - meget vigtige) træner for byens superligahold, er tiltalt for vold mod både sin hustru, men også sin datter.
Konen skjuler sig et sted i Danmark med parrets datter. Manden? Superligaklubben Silkeborg IF's træner, Peter Sørensen  - som altså er tiltalt for vold - han putter sig i armene på Silkeborgs nyhedsmedie; MJA, som pludselig har fået storhedsvanvid og ikke gider nøjes med at være nyhedsmedie og som har trukket en jura-uddannelse i en automat og leger forsvarer i artikler i avisen.


Det er kvalmende. Det er simpelthen byen i dens typiske lille indspiste nøddeskal: "Vi skal beskytte dem, som vi synes er vigtige her i byen".
Sådan er Silkeborg. Misforstå mig ikke; jeg elsker byen temmelig meget. Men ovenstående har jeg en svær allergi overfor.
Det er en gang røvslikkeri af værste kaliber. Social status er alfa omega. Hvis du har en titel i de rigtige kredse, så er der ikke grænser for, hvor mange der vil beskytte dig i hoved og røv.


Retssagen er i dag. Ingen  - bortset fra manden og konen - ved hvor skylden ligger.  Men byens avis, MJA, tøver ikke med at vælge side. For uha, glem ikke, at det er chefen for byens superligahold, der er tale om. Det er jo ikke Hr. Hvemsomhelst. Det er byens fodboldfar, det er Jyllands svar på O.J Simpson - det er Korsbæks søn.
Avisen har for længst trukket sig selv ned i et jakkesæt og gået i cirkler i retssalen på bedste Ally McBeal måde. Artikler efter artikler popper op i avisen om den kommende retssag. Interviews med Peter Sørensen, analyser af selve retssagen, breaking news overskrifter om, at "manden har hyret en stjerne-advokat". Ikke bare en advokat. Nope, en stjerne-advokat.

Artikler efter artikler om manden, ligger i et kæmpe orgie på netavisen. Og avisen følger retssagen tæt med live-opdateringer.Som sagt; jeg aner ikke om manden er uskyldig eller skyldig. Jeg aner ikke, om konen taler sandt eller om hun lyver.
Det er da møgubehageligt for manden, hvis han er uskyldig. Sådan en anklage gør sgu da ondt helt ind i sjælen.
Men hvad med konen? Hvorfor er hun så usynlig for MJA? Hvad nu, hvis hun taler sandt? Hold kæft, hvor må det gøre pisse hamrende ondt at kunne sidde og læse, hvordan den lokale avis slikker røv på den mand, som (måske) har gjort hende så meget ondt.


I går opdaterede avisen så igen. Både med et interview med manden, men også med endnu en forsvartale for manden.

Og jeg citerer:

"Det interessante er, om Silkeborg IF i tilfælde af en dom lader ham beholde jobbet. Det får vi formentlig ikke svaret på i morgen. Det er sandsynligt, at Peter Sørensen anker sagen til landsretten, hvilket forlænger sagen i yderligere nogle måneder.

Det kan være i både Silkeborg IF's og Peter Sørensens interesse at købe sig tid i et tætpakket og afgørende Superliga-forår, hvor Silkeborg IF allerede søndag har en vigtig udekamp i Aalborg. Om Peter Sørensen vil anke, kan han tage stilling til umiddelbart efter retssagen, eller han kan vælge at bruge 14 dage til at tænke over det.

I tilfælde af en frifindelse er der ikke så meget at tænke over for Silkeborg IF. Så fortsætter dagligdagen som hidtil med den succesrige træner, og Peter Sørensen vil formentlig genvinde en del af den sympati, han i nogle kredse har mistet. Også selvom enhver naturligvis er uskyldig, indtil andet er bevist".

.....Erhmm....


"Det kan være i både Silkeborg IF's og Peter Sørensens interesse at købe sig tid i et tætpakket og afgørende Superliga-forår, hvor Silkeborg IF allerede søndag har en vigtig udekamp i Aalborg"...

Undskyld mig, men...What the fuck?!  Hvad fanden har I gang i, MJA? Kunne I evt. i det mindste prøve at skjule, hvor jeres sympati ligger?
En kvinde og et barn er måske ofre for en idiots voldshandlinger. En mand er måske uskyldig tiltalt i en voldssag. Og et lille barn står midt mellem sine forældres krig og kan ikke flygte derfra. Men I skal lige have presset lidt sympati og støtte ind for det lokale indspiste foldboldhold? I bliver simpelthen nødt til lige at pointere, at hvis Peter Sørensen bliver kendt skyldig i vold, så kunne det være rigtig smart, hvis han ankede dommen, for så kunne det hjælpe superligaholdet?

Kunne det have noget at gøre med, at I, MJA, bor til leje i nogle bygninger, som ifølge visse tunger, er ejet af...tadaaa....SIF Invest?

Ej, men undskyld mig, mens jeg går ud og overbrækker toilettet.


Gider I for helvede hoppe ud af jeres Law & Order-jakkesæt og få tungen ud af røven på foldboldheltene og i det mindste prøve at forholde jer neutralt? Hold kæft, hvor er det usmageligt og uprofessionelt.


Thi kendes for ret; gider I godt skamme jer?