tirsdag den 21. februar 2017

"Gift ved første blik" - Birgitte & Martin

Da vi møder Birgitte og Martin første gang og da de møder hinanden første gang, er alt rosenrødt, sødt og lykkeligt. Ja, man kan få lyst til at bruge ordet: Kvalmende.
Birgitte - en kvinde i 50'erne - opfører sig som en fjantet kvinde i starten af 20'erne. Man kunne fristes til at tro, at visse dele af hendes mentale udvikling gik lidt i tomgang, da hun engang i 80'erne drak lidt for meget Pisang Ambon og evt. hamrede hovedet ind i en ekstra stiv skulderpude, da hun gik kold midt i et nummer med Erasure.

De var glade, var de. Der blev kysset fra start. Birgitte havde fundet sin Hollywood moviestar. Grin og fjant og masser af kys. Lykken havde i dén grad fundet vejen til de to modne mennesker. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at de havde kendt hinanden altid. Det virkede umiddelbart til at være det hidtil bedste match i programmets historie.

Birgitte var glad. Og ligeså var Martin.


Men så var det, at de begynte at tale sammen. Og da alkoholens og hormonernes tåger havde lagt sig, mistede Birgitte interessen. Martin var pludselig ikke så Hollywood-hot længere, for han var kristen. Og dét brøds Birgitte sig ikke om. Hun udviklede tvangstanker om sekter og andet grimt, som hun ikke ville fortælle for åben skærm.

Og der var mere ...

Martin var vegetar. Uha. Det kunne Birgitte ikke håndtere, for hun elskede at grille bøffer - som hun sagde.
Godt nok sagde hun i sidste program, at hun også gerne ville leve så vegetarisk som muligt. Men lad nu det ligge. For der er flere problemer. Martin drikker ikke alkohol. Og Birgitte kan godt lide en bette én. (Til begge ben, som min far ville sige).

Birgitte fortæller Martin alt ovenstående med meget skræmte øjne, som får et dådyr i en lyskegle til at se bedøvet ud til sammenligning.


Næste scene:

Birgitte og Martin sidder i lufthavnen. Martin smager Birgittes fisk. Martin skåler med Birgitte. I lufthavnen, i flyet og på feriedestinationen. For som han siger: "Jeg gør det for at gøre Birgitte godt tilpas".
Jo mere Martin føjer Birgitte, jo mere Hollywood dream-man kan Birgitte se i ham. Lykken ser ud til at have fundet vej til dem igen.
Så længe Martin føjer hende, selvfølgelig.