tirsdag den 8. oktober 2013

Chokolade?Vi får brug for en planet mere, hvis produktionen skal følge med, siger ekspert, der forudser at verdens chokolade-ressourcer er udtømt om blot syv år

Chokolade er lækkert, og det erkender så store dele af verdens befolkning, at vi løber tør for lækkerierne.

- Der er ingen løsning på problemet, siger chokoladeekspert Angus Kennedy til avisen Daily Star, efter han sammen med kolleger drøftede det alvorlige emne ved en konference i sidste uge.

Problemet er flere. Flere vil købe chokolade og verden over får flere råd til at fornøje sig med det søde resultat af kakaobønnerne. Den vestlige del af Afrika har gennem flere år været ramt af tørke og i Kina vil man hellere lave plantager med gummitræer end kakao-versionerne. Også selvom de færreste bryder sig om at sætte tænderne i en plade gummi.

- Hvis vi fortsætter med at forbruge som vi gør, så får vi brug for en planet mere, hvis vi skal dække behovet, siger Angus Kennedy, der også bærer titlen 'chokolade-smager', måske noget hvis man møder børn, der ikke ved, hvad de vil være når de bliver voksne.

Han mener dog, at de de største brands - og dermed den dyreste chokolade - fortsat vil være på markedet. Men kan forudse, at det bliver stadig dyrere.

'Den almindelige plade chokolade' vil i højere grad blive proppet med med sukker og andre sødemidler fremfor den ægte vare.

Tidligere i dag kom det frem, at her i landet kaster danskerne ud i den ædle bage-kunst efter TV-stationerne aften efter aften fylder fladen - ikke chokoladerne - med programmer som handler om bagning.

Og mange lege mini-Mette Blomsterberg, som nok kan få brugt et par kakaobønner, når den står på konditorkunst.

(eb.dk)