fredag den 1. maj 2015

Skatte....skattemus....bette mus....musen

Så blev man sat på plads i Føtex. Af Sundhedssøn.

Vi står ved bageren og venter. Sønnen har en stor bakke salat fra salatbaren i hænderne, som han havde valgt til sin aftensmad, fordi jeg skulle ud at spise med arbejdet og derfor ikke var hjemme til at servicere,

Jeg vender mig om mod ham mens vi står i kø, kigger på den meget meget udfordrede lukkemekanisme i plastikbakken og siger: "Så kan du i hvert fald også blive mæt i aften, skatte".

Hvorefter jeg hører en hvislen undslippe hans læber efterfulgt af lynende "MOR.FOR.HELVEDE"-øjne.
Her fortsætter jeg så, da min hørelse er en anelse nedsat pga. enten lidt for kærlig omgang med vatpinde (jeg er vatpindoholiker) eller pga. lidt for høj musik i ørene,når jeg går tur.

"Hvad siger du skat? Jeg hørte ikke hvad du sagde, mus?"

Og så gik han ud af køen og lidt væk.

Jeg får købt mit brød og på vej ud af butikken, kommer han så tilbage i samtale-afstand og her bliver reglerne så opridset. Grundigt.

§11 stk. 1a:
Kælenavne som mus, skatte, skatter, skat og ja, kælenavne generelt er fremover kun tilladt på egen matrikel.


Det er også okay. Sgu da. En dreng på 190 cm. gider sgu da ikke kaldes skatte af en gammel rynke med rødt hår lige midt i Føtex.
For fanden, jeg ville ikke engang hentes af mine forældre, da jeg gik på handelsskolen, fordi jeg syntes deres karrygule bil i 70'er design var noget så pinlig. Så jeg bad dem eftertrykkeligt parkere på en parkeringsplads 100 meter derfra.

De bliver bare så hurtig store, de børn.