søndag den 9. juni 2013

Sååååå gi'r han nok en lille én...

Var til farmands fest i går. De to gamle hønisser havde ikke sparet på noget. Skulle tro, at det var en studenterfest. Faktisk måtte min svigerinde og jeg luske omkring 12 sprutflasker væk fra buffetbordet, (som mine forældre havde linet op), for at kunne få plads til maden.
De der efterlønnere har sgu prioriteringerne i orden.

Men: En rigtig hyggelig dag. Helt bestemt.

Specielle højdepunkter:

1: Lars Lilholt på anlægget. (Men meget meget bedre end en orgelbasker m. skinnede satin butterfly...trods alt)

2: Festsange. Hvor en enkelt sangskriver åbenbart var blevet træt midt i det hele, og derfor gav op ved sidste vers. Sådan...midt i det hele. Bogstaveligt talt. Midt i et vers.

3: Bonus festsange. En sand medley af: "Såååå gi'r han nok en liiiiille én/eeeeeeeen rigtig hængerøv/hiphiphurraaaaaa". Specielt "en rigtig hængerøv" udløste latterbrøl langs begge borde.

4: Tale. Afholdt af samme sære mand, som altid holder taler til vores fester. Manden er 91 år. Og kan rigtig godt lide sig selv. Specielt sin egen stemme. Og han formår imponerende nok altid at få drejet talen væk fra fokus. Til min bedstemors bisættelse, endte talen m. at handle om 2. verdenskrig, sejlgarnsbomber og grammofonplader.
I går afsluttede han talen m. at sige til min far: "Nåååååår man er kommet op i årene som du, så kan man jo ikke sige at man har mange gode år tilbage. Meeeeeeeen, man har da nogle stykker"

Jamen....skål? Din lille humørspreder da.


Og så skulle jeg jo op og på arbejde her til morgen. Prøvede ellers at stå stille op, så jeg ikke fik vækket G. Og jeg prøver virkelig. Har kun de bedste intentioner. Men kom vist til at spørge ham ved 6:00-tiden, hvad klokken var. Og en halv time senere røg jeg ud i en diskussion m. vækkeuret. Og så gjorde ryggen ondt, da jeg vågnede. Og kom derfor til at forlade soveværelset m. et "av" for hvert skridt jeg tog.
Spillede oprigtigt forbavset, da G. kom luskende ind i stuen 10 min. før jeg skulle af sted, og fik spurgt ham sukkersødt, "hvad han dog lavede oppe nu, hvor han endelig kunne sove længe".
Fik bare en brummen som svar. Jeg ville hade at dele seng m. mig selv.

Men fik arbejdet. Og fik bagefter besøgt fhv. søde chef i hendes lækre baggårdshave, hvor hendes søde dreng på 1½ år, tullede rundt og plaskede i mini-pool.
På et tidspunkt hentede han en mini-golfkølle, og stod og svang lidt m. den nede ved jorden. Og så var det jeg kom til at kigge ned...og nåede faktisk at stille skarpt på det som han daskede til m. køllen. Og bukkede mig tættere på...(er jo nærsynet)...og fik spurgt hvad det dog var. Kunne ikke helt få farven og formen til at passe sammen m. noget jeg normalt ville genkende i sådan en situation.

Hvilket der så var en grund til...For det var sådan set en lort. Som han havde lagt. Og som han åbenbart nu ville af m. I dén grad.


Kæft jeg er glad for, at han ikke fik ramt den m. fuld styrke.