søndag den 26. april 2015

Let if fucking go


Mens Nepal er i undtagelsestilstand og forvandlet til kaos, sorg, angst og hvor dødstallet er over 2100 og antallet af kvæstede det dobbelte, så kæmper Danmark også med sine problemer.

"Forældre raser over Disney: Børn kunne intet se og høre"...er titlen på den artikel, som hudløst ærligt beskriver Danmarks egen undtagelstilstand. En artikel, som har fået plads i toppen på web-avisen. Faktisk lige ved siden af Nepal-artiklen...


...kritikken hagler ned over et børnearrangement af Disney i København lørdag. Op mod 10.000 var mødt op for at synge med, da stemmerne bag den danske udgave af Disney-filmen 'Frozen', Maria Lucia og Kristine Yde, skulle synge sange fra den populære film...

... Gammeltorv ved Strøget i København ville blive omdannet til et magisk 'Frozen' univers.

I stedet stod folk som sild i en tønde. Børn blev mast og mange tusinde kunne hverken se eller høre noget udover grædende børn, fordi scenen var for lav og lyden for dårlig. Alt var kaos og forældre var ved at komme op at skændes, fordi alle gjorde deres bedste, for at deres egne børn kunne se og derved blokerede udsynet for andre...

Børn sad ovenpå en isbil og skure for, at de kunne se. Mange kunne ikke se, så de gik jo igen, fortæller Brian Bak, der sammen med sin kæreste og tre-årige datter, Josephine, var taget til arrangementet.

I stedet for et storslået 'Frost'-univers blev børnene spist af med en lille scene, en lille fladskærm, en snemaskine og nogle uldbolde, der skulle forestille sne, siger han.

- Hvis det er dét, man kalder overraskelse for børn på tre til fem år, så er de i hvert fald slemt skuffede. Det var under al kritik, siger han.

Mange små piger var klædt ud i blå kjoler ligesom snedronningen Elsa. Men da showet startede, var der stort set ingen, der kunne høre eller se noget, med mindre man stod tæt på scenen, fortæller Signe Merkelsen på Facebook.

De små glade ansigter hos børnene inklusiv vores egen datters blev forvandlet til triste ansigter. Vi kunne lige så godt have sagt, at juleaften var aflyst. Børn græd og forældre var frustrerede, for hvordan skulle de forklare deres børn at det ikke blev bedre? skriver Signe Merkelsen

Vi så kun børn der enten græd eller var helt tomme i blikket. Mange børn ville på eget initiativ væk derfra blot 5 minutter efter det var startet, desværre var dette næsten umuligt og alle følte sig fanget i kaos. Da man endelig slap delvist ud af kaoset kunne kan se forældre stå hele vejen lags strøget og sidegader og trøste deres børn, selv tøjbutikker inviterede folk ind for at kunne side ned og trøste deres børn. 



Hvis jeg må citere Disney...


Let t go, let it gooooooo!