lørdag den 2. juni 2012

Husråd - I

Så er det tid til husråd. Jeg elsker dem. Det er så fascinerende at læse, hvor kreative hjerner hjemmegående og pensionerede husmødre har. Og mange af dem høster ligefrem penge for deres råd i diverse ugeblade.

Lad os gå i gang:

- 1 spsk. sennep opløses i et opvaskefad med varmt vand. Hold fødderne deri i ca. 20 min. skyld med kold vand.
(Seriøst? Hvordan finder man ud af det? At det virker? Så har man fandeme for meget fritid. "Nå, remoulade virker ikke. Nu prøver vi røget filet.)

- Jeg har et lille husråd fra Norge som er genopdaget i 1997. Det stammer helt tilbage fra Vikingetiden så det er bare gået lidt i glemmebogen undervejs. Til ammende kvinder med sår eller rifter på brystvorterne. Læg et par muslingeskaller henover brystvorten og lad mælken løbe ud i skallen.Der opstår et fugtigt miljø så der ikke dannes skorpe på såret og samtidig heler modermælkens indholdsstoffer huden.
(Nej nej nej! Og hvordan sidder de fast, de skaller? Jeg ved ikke med jeres bryster, men med mine ville det sgu da kræve et seriøst undertryk).

- Jeg har følgende tips, når man arbejder under varme himmelstrøg:
For ikke at dehydrerer skal man dagligt drikke det antal liter vand, som svarer til ens kropsvægt divideret med 10. F.eks. vejer man 80 kg, så skal man min. drikke 8 l vand om dagen (80 divideret med 10 = 8 L). 
(Er jeg den eneste der tænker, at Merete fra "Meretes Mave" er en omvandrende vandtank?)


- Jeg sad for nogen tid siden til en fest, hvor jeg pludselig fik krampe i mit ben. Jeg havde været aktiv inden festen. En af de andre deltagere sagde, at jeg skulle prøve at tage et stykke håndsæbe og lægge det i en sok under min madras. Det lyder mærkeligt, men nu har jeg mindre krampe i benene efter jeg har gjort det.
Peder
(Peder! Søg læge! Det der er simpelthen ikke normalt)

- Myg kan ikke lide eddike og derfor kan man smørere eddike på hals og hænder for at undgå at blive stukket.
(Og samtidig gå rundt og stinke som en stor drueagurk).

- Der er også et gammelt husråd til behandling af svamp i skeden - det er kommet fra min læge...
Lige inden sengetid   tager man og snasker  skeden rigtig godt og grundigt ind i YMER . Ja  du læste rigtig.YMER sov med det om natten, og gør det nogle nætter i træk. så er bakteriefloraen igen oprettet.  Betina
(Betina....du skulle simpelthen have et kursus i at formulere dig skriftligt. Snasker?)

- Til svamp i skeden kan bruges hvidløg. Pil forsigtigt et fed hvidløg – undgå at rive hul på fedet, da saften i hvidløget er meget stærkt og ødelægger slimhinden. Pak evt. hvidløgsfeddet ind i et stykke gaze el.lign. og før det op i skeden. Man kan også undlade at pakke det ind, men så skal man sikre sig at der ikke er hul på feddet. Efter en nat eller evt. 1 døgn (alt afhængig af hvor hårdt angrebet man er) fjernes hvidløget igen og generne er ovre. Eneste bivirkning er at man kommer til at få smag af hvidløg i munden, ja du læste rigtigt!!! Hvidløget går i forbindelse med blodbanen via de bittesmå blodkar i slimhinden i skeden, og på den måde ”breder” hvidløget sig, hvis man kan sige det sådan. Men hvis man kan holde dette ud er det en rigtig god kur og så er det jo rigtig sundt for resten af kroppen også. Gitte
(Gitte! Du frastøder mig. Og hvordan fanden kom du frem til ovenstående råd? Prøvede du først med en tomat? Og hvad bliver det næste? At ovenstående råd også er genialt, fordi man kombinerer hvidløgsmarineret skede med knibeøvelser?)

- Vi har i mange år brugt ægtetæpper som bilmåtter – de er uslidelige og så skal man ikke kimse af herlighedsværdien.  Arne (Espergærde)
(Jeg kan kun sige en ting: Kæft en grim bil I har jer, Arne).

- Lea kom hjem fra FDF pinselejr, hvor temaet var cowboy og indianer, og derfor havde de naturligvis haft brug for hver sin hest. Denne blev lavet ud af en sok, som blev sat på en kæp fra skoven. Sokken blev stoppet ud med aviser og sat fast om kæppen med snor. Hesen her har også fået en manke af noget sort garn, og man kan evt. sy knapper på til øjne.
(Okay...det er der fandeme grimt! Og minder mig om, hvorfor min karriere hos FDF/FPF blev så kort. Prøv lige at se det her rædsel).