tirsdag den 7. januar 2014

Containerhætte

Okay, så jeg er altså gået i gang med projekt: Få styr på samtlige skabe i hjemmet, din kaotiske beskidte kost.

Det er omfattende. Meget omfattende. Jeg siger ikke, at der har været sundhedsskadeligt her. Men godt er det ikke - sådan bagerst i skabene.
Jeg er simpelthen aldrig vokset fra den metode med at rydde op ved at kyle alt ind i skabene og så bare klemme lågerne i.

Det startede tidligt. Allerede da jeg var fem-seks år. Mine forældre bad mig rydde op på mit værelse, og jeg hentede dem stolt kort tid efter, og fremviste et total ryddeligt rum.
Men så var det, at min far gik hen og åbnede mit skab. Og fik en dukke højstol i hovedet, efterfulgt af resten af mit legetøj.

Men jeg kan ligesom ikke helt slippe den der sære oprydningstendens. Så jeg har lagt planer og skema over, hvad jeg skal og hvornår.
Er startet med køkkenet. Tog som sagt ovnen i går, og har flere gange i dag åbnet ovnlågen bare for at stå og beundre den fine skinnende rist. (Hvor ynkelig kan man blive?)
Gik videre med skabene i dag. Nåede halvdelen. Plus skufferne. Og sneg en stor sort sæk med ting jeg bare slet ikke skal bruge mere over i naboens skraldespand. (Så ynkelig, åbenbart)
Tager resten af køkkenet i morgen, stuerne og badeværelset på søndag. Og har købt en stor rulle affaldssække. Jeg er bevæbnet!

Ej men, gud hvor jeg gemmer på meget. Og hvorfor har jeg intet mindre end seks pirog-forme liggende? I en polsk efterligning af Tubberware? (Tabberwure?) Ud med lortet.
Kan i øvrigt konstatere, at jeg vist er ret glad for baked beans. Der boede i hvert fald en lille dåsefamilie på én af de hylder, som jeg ikke kan nå op til, og som jeg derfor ikke har besøgt længe.


Men det bliver godt. Jeg kan mærke det.