mandag den 23. december 2013

Dagen før dagen

Mens teenagerne holder lillejuleaften med deres far, sidder jeg her i semi-mørke og kukkelurer og nyder. Har tændt så mange levende lys, at iltsituationen i rummet næsten er kritisk. Kan ikke helt se tasterne på computeren, men nægter at tænde det elektriske lys (Amishhætte), fordi jeg vil nyde juletræet. (HVORFOR (!?) rammer man altid æ, når man skal bruge ø?)

Har haft en skøn dag på jobbet med hygge, varme og latter
(Seriøst...hvorfor bliver jeg aldrig voksen? Døren gik op i butikken, jeg kiggede og nåede at tænke: "Hold da op et lille barn der kommer der. Helt alene". Men så kiggede jeg igen, og så et meget lille menneske komme pilende i høj fart hen over gulvet. Seriøst; bliv dog voksen Rødhætte...Ja, kvinden var (en meget lav) dværg, men hvad så? Sgu da ikke noget at grine af. Eller...Jo, det var det så. Kunne bare mærke latteren komme boblende nede fra tæerne, og forlod rummet med det samme. Måtte simpelthen skride ud af bagdøren og stå i gården og grine. Ej men...ja, jeg er ualmindelig barnlig. Og mellem os..nok også lidt ond. Men det syn altså. Det lille menneske i så høj fart.)

Har fået en stor pakke med fra cheferne. Som står under træet og lurer. Og jeg har rystet den. Og befamlet den. Og rystet den. Det lyder som en kugleramme. Hvilket nok ville give fin mening, når man tænker på hvor elendig min hovedregning er ved kassen.
Spændt på at pakke den ud i morgen.

Nårhh...men det er dagen før dagen. Jeg har fået pakket gaver ind. Jeg har kogt risengrød til alamanden. Jeg har ryddet op i køleskabet og fjernet alt med en tanke. Jeg har pakket gaver ind til pakkeleg til julefrokosten 1. juledag. Og helt ærligt...hvor plat er det egentlig ikke, at man sidder og gør sig umage hvert eneste år med at pakke en lortegave ind bedst muligt - udelukkende for at få folk til at jagte den?
Har allerede stress ved tanken om den skide terningeleg. Hader det. Virkelig. Indædt. At sidde der med et tikkende æggeur i baggrunden og simulere "orv-hvor-vi-hygger-os", når man i virkeligheden er ved at boble over af raseri inderst inde, fordi man bare hele tiden får stjålet sine pakker. Og hvert år (!), sidder der mindst én ved bordet, og slår den ene sekser efter den anden og rager til sig.
Hold kæft mand...jeg har allerede hovedpine ved tanken.
Selv teenagerne nægter at spille sammen med mig. Jeg prøver ellers hvert år at indgå en pagt med dem. Men de røvrender mig og nakker også mine pakker.
Er de dumme, eller hvad? Hvad der er mit, er deres. De skal sgu da stjæle fra de andre, så vi kan score den der pakke toiletpapir, nisse fra Yves Rocher, bodylotion fra ditto, stearinlys, pasta, en bulet dåseøl, en pakke servietter og kopier af tv-shop produkter.

Nårhh men...jeg glæder mig til i morgen aften. Til varme og hygge.

To-Do:

- Smut mandler. (Hader når skallen klistrer sig til fingrene, men er for nærig til at købe dem der ER afskallet).
- Steg ænder. (Smutter ned og låner køkkenet i firmaet)
- Steg svinekam. (Virkelig et sært ord. Svinekam) - (Og prygl til dem der siger "kampsteg").
- Kog og pil kartofler til de brune.
- Skræl kartofler.
- Rødkål.
- Rør risalamanden sammen.
- HUSK mandlen.
- Støvsug og lav en hurtig rengøring.
- Tag et bad.
- Husk at hente ænder nede i firmaet.
- Steg medister.
- Dæk bord.
- Tjek for døde rotter ude på terrandastolene, inden de slæbes ind.
- Maden. Sådan generelt.
- Arranger slikfad.
- Nyd det.