søndag den 22. september 2013

Nogen lurede på mig i nat

Efter skøn aften, smed jeg mig ind på sengen på maven med den bærbare. Har efterhånden fået nusset og indrettet så meget derinde, at det føles som at være teenager igen, og have sit eget værelse.

Men jeg lå der og hyggede mig. Og var på et tidspunkt ude at hente et glas vand. Da jeg kommer tilbage til soveværelset, og er på vej ned i sengen igen, fanger mit blik vinduet. Og der ser jeg et hoved stå udenfor i mørket. (Altså...med en krop monteret, men nu så jeg kun hovedet)
Får det faktisk lidt skidt, men vælger at tro på, at det bare er en person, som står og venter på nogen ude på fortovet. Så jeg smider mig tilbage i sengen, men skæver dog med jævne mellemrum mod vinduet.
Og personen bliver bare ved med at stå derude. Helt stille. Ingen lyd.

Dér begynder jeg at få det skidt. Rigtig skidt. Får faktisk hjertebanken og alverdens skrækscenarier vælter frem på nethinden, som en helaftens gyserfilm på fast forward.
Ser for mig, hvordan personen lirker vinduet op, og evt. saver sig igennem med en motorsav, og kravler ind med et fast og ondt blik rettet mod mig. Måske med en økse i hånden. Eller en bedøvelsessprøjte.
Sådan ligger jeg et stykke tid. Med gåsehud over hele kroppen, og forhøjet puls.
Og så er det, at løvemoderen kommer op i mig.

Der er fandeme ingen, der skal komme tæt på mine børns trygge hjem. Så jeg beslutter mig for at tage kampen op, og rejser mig og laver en "hvad fanden laver du, din idiot, og nu ringer jeg sådan set til politiet" bevægelse med armene.

Det var så lampeskærmen i vindueskarmen, som spejlede sig i den mørke rude...