torsdag den 27. december 2012

Fattigdomsdebatten

Jeg brækker mig snart over alle de "Nationen!" typer, som m. jævne mellemrum hopper ind i rollen som autodidakt sagsbehandler, svinger pisken, åbner munden og lader de primitive argumenter uden belæg, flyde ud af munden i en lind strøm, efter de har læst en artikel på Ekstra Bladet eller BT, om en fattig kontanthjælpsmodtager.

Læs "artiklen" her.

Mærk jer mine ord: En artikel. Ikke aktindsigt i den pågældende sag. En artikel. I en useriøs avis. Understøttet af Danmarks mest åndssvage mand; Joachim B. Olsen. Som man kunne mistænke for at have fået lidt for mange kugler stødt ind i kraniet under sin kuglestøderkarriere.

"Jaaaaaamen, det er jo alt for galt. ALT FOR GALT! Her er der en enlig mor der får udbetalt 23.000,- kr. Om måneden. OM MÅNEDEN!
Jeg får udbetalt 3000,- mere, og jeg aaaaaarbejder fandeme 44 timer om ugen! Hun skal fandeme bare ud og finde et arbejde! Nu! Hun er ikke fattig! Bistandshjælpen er aaaaalt for høj! Pffffft! Og dét går mine skattekroner til?! Næehh, har man hørt mage?
Så tror da pokker at hun hellere vil sidde hjemme, fremfor at få et job!"

H-O-L-D  N-U  K-Æ-F-T !


Lad os tage den i punktopstilling:

* En enlig mor der arbejder som kassedame i Føtex, får samme tilskud, som den enlige mor på kontanthjælp. Det er lovgivningen. Æd den, eller luk røven.

* Den enlige mor på kontanthjælp, får ikke 23.000,- udbetalt. Fat det dog. Eller er det så svært at læse bare lidt videre end selve artiklen?
Som f.eks. friplads til institution. De penge kan hun ikke æde, vel? De tikker aldrig ind på hendes konto.
Desuden vil hun skulle pænt langt op i indtægt med et job, før at fripladserne frafalder.

* Børnepenge har alle ret til.

* Kontanthjælpen er ca. på 13.700,- FØR skat. Før! Er det svimlende højt? Når man tænker på hvor dyre madvarer f.eks. er? Nej, ikke rigtigt, vel?

* Ja, dine skattekroner går blandt andet til at sikre, at ingen falder gennem sikkerhedsnettet. Og for at vi her i landet kan sørge for, at alle kan leve under menneskelige vilkår. Også dig, hvis du en dag selv står i situationen.

"Jamen, det sker ikke! Jeg er typen der vil arbejde!".

Ja ja, og du er typen der ikke fatter en brik af hvad der foregår i samfundet.


* Og hvor ved du fra, at hun hellere vil sidde hjemme, i stedet for at arbejde?
B-b-b-b-ingo! Det ved du nemlig ikke. Det er helt korrekt.


* Kontanthjælpssatsen er ikke just svimlende høj. Så stop nu m. det fis. Eller skal vi indføre fattiggården m. det samme?
Suk...jeg er træt af uempatiske uvidende mennesker m. en lav social iq. Stik jeres akademiske eller andre lange uddannelser og titler og utiltalende personligheder langt op i anus. Hvis de menneskelige værdier halter, så kan du for min skyld være nobelprisvinder. I mine øjne er du uintelligent.


Og Joachim B. Olsen! Hop dog tilbage i din uhyggelige grimme sportsdragt i tvivlsom kunststof. Du er simpelthen noget af det mest utiltalende væsen der kan gå på denne jord m. så brede grimme skæve ben.