tirsdag den 20. november 2012

Balut (Og andet mærkeligt mad)

Okay...visse ting skal man bare ikke Google. Så det gør jeg. Og hvis du på forhånd véd m. dig selv, at du er sart, så lad være m. at læse videre, for jo; der er billeder.
I dag vil jeg præsentere jer for noget af det mest ækle: Balut. Det er en østasiatisk delikatesse bestående af et kogt andeæg hvor ællingen er lige ved at være udruget.

Jamen, hvorfor? Virkelig. Hvorfor?! Det er jo virkelig noget af det mest klamme jeg længe har hørt om. 
Man skal sgu da være pænt syg i hovedet for at sætte hænder og tænder i sådan noget.  
På en delt førsteplads over vammelhed, kommer flg. retter:

- Trung Vit Lon
Rådne andefostre
Hvor gammelt andeægget skal være, før det når delikatesse-stadiet, varierer fra landsdel til landsdel - og også over grænsen. I den nordlige del af Vienam foretrækker man befrugtede æg med en næsten fuldt udviklet kylling i. Ægget koges, og man spiser det direkte af skallen. Først sippes hviden ud og derefter pilles ægget og andefostret, hvor benene fortsat er bløde, spises til sidst.

Lutefisk
Fremstilles af lufttørrede torsk, som har ligget nogle dage i en kalk-soda-lud. Derefter udblødes fisken fire-fem døgn i ferskvand. Fisken får en gelé agtig konsistens - og den lugter ganske forfærdelig. Spises kogt og serveres som oftest med kogte kartofler, ærtepuré og bacon.

Shirako
 Ordet shirato betyder "hvide børn" på japansk. Og der er vel på en måde tale om "børn", eller rettere sagt "halve" fiskebørn, for retten laves af kogt sperm fra hanfisk.
Retten, som har en cremet substans, regnes blandt favoritterne ved en japansk middag.

Guo-Li-Zhuang
Som er en penis restaurant. Ja... Du kan simpelthen få serveret abepenis, tyrepenis, hundepenis, tyrepenis.
Retten "Jasmin Flowers" er tyndtskåret æsel-penis, mens "Treasure in the Desert" er gedekønskirtler med karry.
Du kan også støde på bl.a. oksepenis og rejst hundepenis med kirsebær på toppen, fårepenis på en pind overdækket med mayonnaise eller ost, eller et stort delikat udvalg af 10 Peniser og testikler.