fredag den 17. august 2012

Samtale m. hjemmeværnet.

Uha-da-da! Du er godt nok vred på Hjemmeværnet :-) 
 Vred er et hårdt ord at bruge. Prøv fordomsfuld og irriteret.

 Men som du selv siger, så ønsker du "ikke at få manet visse fordomme i jorden."
 Nemlig.

Hjemmeværnet er som du på morsom vis påpeger en "bred" organisation, bestående af 48.000 frivillige borgere, der gør militærtjeneste indenfor de opgaver som Samfundet (Folketinget og Forsvarsministeriet) har pålagt dem.
 48.000? Hahaha, kom igen. Hvor mange af dem er aktive? 19.678 er et godt bud, ikke? Og militærtjeneste? Altså, jeg vil give dig ret i at det lyder fint på skrift. Men let's face it; sådan ser virkeligheden jo ikke ud.

 Nogen mennesker i hjemmeværnet er tykke og andre er tynde. Nogen er i god form og andre er i dårlig form. Nogen er gode til at formulere sig på skrift og andre er de ikke: fuldstændigt som i resten af vores samfund. Vil du ikke uddybe dit blog-indlæg? Er det kun i hjemmeværnet at du ikke mener at der skal være plads til dem som er tykke, i dårlig form og dårlige til at skrive?
 Tjooo. Når I nu blæser frem i rollen som autodidakte jægersoldater, så synes jeg ikke at dårlig form er en skide heldig kombination. Og hvis jeg en dag havde brug for beskyttelse evt. ved krig, så ville jeg ærligt talt føle mig en del tryggere ved at blive beskyttet af en fit soldat. Du ved, dem med en rigtig militæruddannelse.
På den anden side vil jeg da give dig ret i at de runde hjv'ere også kan have en funktion. Evt. dirigering i trafikken. Der er det helt klart en fordel at den grønne mand er tydelig at se. Sådan af sikkerhedsmæssige årsager. Jeg ved det, taler af erfaring. Jeg var altid førstevalg til skolepatruljen. Der var ingen smalle steder der. Hvis du forstår sådan en hentydning.
  
Selvom du jo har sagt at du ikke er interesseret i faktuelle informationer, så synes jeg alligevel at du skal have tilbuddet om at forstå lidt omkring ideen med at have et prisbilligt frivilligt supplement indenfor eftersøgning fra luften.
Nej tak. For uanset hvordan I vender og drejer den, og sender links til en enkelt episode, hvor politiet nok skulle have fundet lystsejleren, så ændrer det ikke på min indstilling. Danmark HAR et glimrende forsvar. Også i luften. Jeg kan ved gud ikke se, hvorfor I nu skal til at tøffe rundt deroppe. Det er sgu alt rigeligt at vi har TV2News' helikopter, som rask væk letter, hvis Kronprinsen kører i Fakta efter vaseline.


Hvis du ikke har lyst til at surfe efter faka kan du jo bare spørge løs først. Men den tenik ligger nok ikke lige til dig.

Jo, ved du hvad? Nu har jeg sovet på det. Så hvis jeg nu en dag flikker nogle spørgsmål sammen, vil du så medvirke i et interview? Jeg lover dig at gengive dine svar 100 pct. korrekt.
Skriv til mig hvis du er interesseret. casaginger@jubii.dk