mandag den 9. juli 2012

Det er mandag...

og ferien starter officielt i dag, og tyskerne holder stadig ikke ferie. Gik fandeme i gang igen kl. kvalme med tunge maskiner.

Og endnu engang er der tikket en besked ind fra en sur hjemmeværnsmand. I love it! Omdrejningstælleren tikker lystigt afsted.
Jeg må have ramt en nerve. Hvilket så også var hensigten. I hvert fald er Bassemanden ikke tilfreds med at jeg har takket nej til informationsmøde i spejderkredsen.
Helt ærligt, de er jo fandeme ligesom Jehovas Vidner og de der Timeshare-sælgere.
Han mener stadig at jeg skal ind til et møde hos dem og omvendes og have mast mine fordomme lige så flade som de hindbærsnitter, de lystigt guffer i sig.
Gider jeg faktisk ikke. Har aldrig lagt skjul på at jeg er en fordomsfuldt menneske. Livet er bare lidt sjovere på den måde.
Dog vil jeg indskyde, at her er der så tale om veldokumenterede fordomme.

Nå, men jeg har snust lidt videre, og har fundet frem til en støttegruppe af en art på Facebook, hvor spejderne holder til. Her diskuterer de blandt andet hvilke fordomme de har mødt som hjemmeværnsmænd.
Fantastisk læsning!
Stella (hvad fanden er det for et navn) skriver blandt andet:

"Jeg er selv i BEV deling, men den værste fordom jeg bliver mødt med, selvom jeg ikke er PO'er, er at vi kun kan finde ud af at stå ved koncerter og vise hvor folk skal parkere. Hmm. Okay, hvis det er OS der er så "dumme", hvorfor er det så JER der har brug for hjælp til at parkere en bil??"

Snuskepige...lille skat. Det HAR vi heller ikke. Vi kan sagtens selv. Men det er jo jer der står der og vifter forvildet med armene og ligner et omrejsende tivoli, fordi I er lidt for stolte over jeres lyssværd.

Og så melder Karina sig på banen:

"Jeg har mødt mange med fordomme.... men når jeg med min person stiller mig imod og siger: "fordomme fordummer", og når man ikke ved hvad man taler om, skal man holde mund", så plejer det nu også at hjælpe, ellers virker det når man inviterer de uvidende med på en weekend med overlevelse på menuen.... Det plejer at få dem til at tie stille....."

Okay...så du mener det simpelthen seriøst, når du siger at du stiller op med din person? Holy Moly...G.I Jane! Det var da godt at du ikke stillede op med din nabo i stedet.
Men indrømmet; jeg er vild med dit udsagn: "Fordom fordummer". Kan lige se dig for mit indre øjne. At du står der med øjnene knebet listigt sammen, næsen lidt i sky (Kun lidt, for hjelmen med en halv bøgeskov på toppen, tynger selvfølgelig lidt) og siger med iskold hvislende stemme og farverigt drys fra hindbærsnitterne mellem tænderne: "Fordom fordummer". Hvorefter du afslutter med et anderkendende nik.
Og grunden til at vi takker nej til en weekend "med overlevelse på menuen" (Seriøst? Overlevelse på menuen, ligefrem? Hvad sker der så med dem der ikke overlever? For du får det jo til at lyde som om, at I skal kæmpe mod de danske ræve, snoge og ugler i den barske danske natur) er fordi vi ikke gider. Jeg vil sgu da hellere sidde i min bløde sofa med et glas rødvin, end jeg vil slæbes med på sekt-weekend.Nå...nok om den side. Selv om den bestemt er underholdende.
Hjemmeværnet har også lavet reklamefilm. For ligesom at tiltrække flere kunder i butikken.
Bemærk det fantastiske talent fra hovedrolleindehaveren. Og bemærk også den nasale "Orgel-Bent" baggrundsmusik.Værd at se er også den tapre spejder, som uden at kny, får kaffe i ansigtet.Personligt foretrækker jeg dog denne reklamevideo: