tirsdag den 30. juli 2013

Det handler om svin

Da jeg var ude at handle forleden, var der noget der undrede mig: Der var ikke udsolgt af flæskesvær. Og der må jeg sige; det kom bag på mig. For med tanke for hvor meget landet er gået i selvsving over Allah Vs. Svin, havde jeg da egentlig regnet med, at danskerne havde hamstret friteret svinehud i en mængde, som gjorde det nødvendigt at fragte det hjem i deres trailer.
Jeg mener; visse danskere har jo gjort oprør i en grad, så man skulle tro, at samtlige svin blev henrettet bag en lade pr. 1. september.

På Facebook er man blevet bombarderet med et billede af en stortudende (og i øvrigt grim) dreng og en tekst med ordene:

”Hvorfor må jeg ikke få svinekød? Det er dansk traditionelt kød. Og jeg er DANSKER”.

Hør her, tudeprins; klap lige i. Der er sgu da ingen der forbyder dig at spise svin? Du kan for min skyld slæbe en gris om bag dit legehus hver eneste dag og slagte den. Tro mig; du kan godt. Og du må godt. Der kommer ingen grumme muslimer og tvinger en burka ned over dit ansigt. (Men det ville ellers pynte).
Du og din familie kan mæske jer i svin hver eneste dag. Ingen kan stoppe jer. I må tilmed sidde på gågaden på en bænk og køre flæskesvær og grillpølser ned, til I brækker jer. Der kommer stadig ingen muslimer og halshugger jer.
Det er sådan set kun de få timer du er i børnehave, at du ikke må få en øffer. Og når man tænker på, at morgenmaden aldrig består af svin i børnehaverne, og at eftermiddagssnacken er frugt, så er det faktisk kun 30-45 min. om dagen, at du skal spekulere over, at du ikke kan få flæskedeller.
Og det er vel at mærke endda kun, hvis du rent faktisk går i én af de børnehaver, som har forbudt gris.
Men nej nej; du og dine forældre pisker en stemning op, allerede inden I overhovedet ved, om forbuddet gælder netop DIN børnehave.

Og ja; jeg ved allerede på forhånd hvad du vil sige til forsvar: ”Det er princippet! Dette er Danmark. Der er ingen der skal komme og få lov at ændre noget her! Hvad bliver det næste? Så bliver kirken vel afskaffet?!”
Næppe. Men ærligt, hvor meget går du i kirke? Er du i bund og grund ikke bare kulturkristen? Ikke at der er noget galt med dét, men lad nu lige være med at udelukkende være stolt af din tro, når du skimter en burka i det fjerne.
Æder du så også lige en ekstra side spareribs, når du sidder til bords med en vegetar? Sådan; bare for at markere dig?
Der er nok mindst lige så mange vegetarer, som der er muslimer. Skal vi så også sætte vegetarene på plads?

”Naaahajjj, for det er ikke det samme”.

Det er det da. Bestemt. De spiser efter en overbevisning om, at det er sundere at være vegetar. Og fordi de går ekstra meget ind for dyrevelfærd. Gør du det? Eller køber du lystigt buræg udelukkende for at spare en sølle femmer for en bakke æg?
Det vil jeg vædde med at du gør. Ligesom jeg vil vædde med, at de fleste af brokhovederne i svinedebatten, er de samme mennesker, som slæber dåseleverpostej, rugbrød og selvlysende salami med i kufferten, når de drager til sydens sol.

Personligt er jeg grusomt ligeglad med svineforbuddet. Oksekød smager langt bedre. Men sat på spidsen, kan jeg da godt indrømme, at jeg synes det mest optimale havde været, hvis der var blevet indført vegetardage i børnehaven. Bare sådan to gange om ugen. Og så kunne børnene få to forskellige slags dyr at vælge imellem ugens resterende tre dage. Så ville regnestykket nok gå op.
Og så ville jeg slippe for at se på sure underfrankerede opstød på Facebook fra mennesker, som lige pludselig er så stolt af at være dansker. Alt imens de selvfølgelig labber alt amerikansk i sig. Lige fra mad til traditioner.


Men for nu at vende tilbage til svinet, så synes jeg I skal kigge godt efter på billedet og især lægge mærke til dens tryne. Jeg lover jer; der kan presses flere hudorme ud end på en hengemt teenager.
Velbekomme og møs.


P.S:  Jeg elsker svin. (Har trods alt haft et par éngangsknald gennem tiden). Og jeg spiser gerne svin. Men min nationalitet forsvinder ikke af, at jeg engang imellem spiser noget andet.

P.P.S: Jeg er mere bange for, om brugerne på Ekstra Bladets ”Nationen!” overtager Danmark, end jeg er for muslimerne.