mandag den 25. januar 2016

Uh-uh - breaking news! Silkeborgs motorvej bliver færdig!

Jo jo, man skulle ellers ikke have troet det. Men det er ganske vist. Danmarks mest pinlige motorvej er snart en realitet. Mod alle odds, er den mentalt tilbagestående børnehave nået til vejs ende. Det har så heller ikke været pinligt. Nej nej.
Fandeme da den eneste by, hvor folk har skændtes så meget om, hvor den skulle ligge. Kæmpe dilemmaer, som: "Hvilket dyr skal vi frede? En pissegrim langsnudet frø? Eller vores nuttede Bambier i dyreskoven?....Vi freder sgu den hoppende slimede satan. Men vi skændes lige om det i 100 år først og trækker hele lortet i langdrag."


Og da de endelig blev enige, kom næste sammenstød i puderummet: Hvad skulle striben af asfalt hedde?


Uha...den var værre. Jaeh, det var ikke småting bønderne kunne få spændingshovedpine af. Herning-motorvejen? Silkeborg-motorvejen? Brrrrr - dilemma dilemma. For enhver ved jo, er navnet er skide vigtigt. Man taler jo med lortet, når man kører på den. Og så er det jo meget vigtigt at vide, om man skal tale "den sårte lajlighejj er røj og hvij og den er nummer trajve"-silkeborgensisk eller om man skal tale "hawhawhawhaw-indavls"-herning'sk.

Da første strækning var færdig, var der festivitas. Uha, det skulle fejres! For satan da også. Der var taler og der var løbeture og der var busture. (I kid you not!)

"Ja, hvis I kigger uj til højre, ka' I se en mark. Te' venstre er der os' en mark. Hvis I kigger lige uj, kan I se motorvejen. Og om 500 meter er vi fremme ved en af de mange nye rastepladser...Bente....har du kaffen mæ'?"


Bonderøve.


Og ta-daaaa; i dag sprang bomben med grå konfetti: Landets mest ynkelige motorvej åbner og det skal da fejres, jo, det ska' det da! Det er ikke nok med snorklipning og tale. Nope! Vi holder fest, gør vi! I fire dage i træk! Det ER trods alt en helt ny vej, som er omkring 80 år (mindst) forsinket pga. pinlige barnlige narhatte. Det er en stribe asfalt. En LANG stribe asfalt! ROCK ON!
Jeps; Silkeborg holder asfaltfest i fire dage. Det gør de da. Og kommunen, som ellers sparer overalt, vil være med. Det kan godt være, der skal spares penge på børneområdet, men en million kroner til en asfaltfest; dét kan de finde. Mindre kan ikke gøre det.


Come nu on! Ej, men for fanden; kan det blive mere jysk på den trælse måde?  Bevares; det er da virkelig fedt med selve motorvejen. Selvfølgelig er det da det. Og især for pendlerne. Jeg kan sagtens forstå glæden. Men jeg kan denondelyneme ikke forstå, hvorfor det er nødvendigt at feste i fire dage pga. en hurtigere forbindelse til Herning og Aarhus. Nope. Det kan jeg ikke. Og sgu da slet ikke pga. Herning-delen.


Men hey; ska' der være fest, så la' der være fest. Det er jo en helt ny vej! Som man siger. I Silkeborg.