tirsdag den 29. april 2014

Morgenrapport

Ved ikke lige hvad der skete i aftes. Krop føltes i hvert fald som en stor tør indtørret svamp, som var i mindst 19 timers søvnunderskud.
Det var som om nogen havde listet 23 sovepiller ned i svælget på mig. Gik omkuld på sofaen på omkring samme tidspunkt, som et 7-årigt barn bliver lagt i seng. Forsøgte ellers at gå i seng. I tankerne. Men vågnede i stedet på maven på sofaen med kjolen siddende fast i trussekanten bagpå. (Mrmm charming. Specielt når man tænker på, at jeg ligesom ikke havde trukket gardinerne for ud til gaden).

Ved sgu ikke helt hvad der sker. Om det er tankemylderet der kortsluttede min krop, eller om det er irritationen over at være vred og føle sig behandlet en lille smule som en nedtrådt dørmåtte og samtidig være konfliktsky og derfor ikke rigtig have andet valg end at bare være pissesur og martyr-ish.
Eller om det er de forbandede pollen, som har sendt mig til tælling. Lyder som en der ligger i tandlægestolen med spytsugeren opereret fast i mundvigen.

Træls er det...

Har faktisk allermest lyst til at pakke en kuffert, daffe i lufthavnen med teenagerne og bare melde mig ud af samfundet i 14 dage.
(Havde det været efterår, kunne jeg have simuleret en vinterdepression. Men lige nu er det jo bare lækkert forårsvejs med sommertemperaturer og en sol på Viagra - hvilket gør det problematisk at være lidt out of order. Det forventes jo, at foråret giver energiboost).

Hvor er jeg inderligt træt af at være så konfliktsky. Er fandeme tæt på at jeg undskylder og takker, hvis nogen bestemmer sig for at lukke mig nede i en affaldscontainer.

Blehhh...!


Well...NOMA er igen nummer 1 på listen over de 50 bedste restauranter. Skide flot. Ingen tvivl om det. Kæmpe thumbs up herfra med begge Anna & Lotte hænder.
Men ikke om jeg gad at betale for at spise hos dem. Det kan sgu også blive specielt nok.

"Værsgod Rødhætte. Her er din farserede henkogte halmballe. Vi har valgt at give den selskab af piquerede møl, som er svøbt i bacon fra en autistisk gris fra Vendsyssel - lagt på en skum af en vandpyt fra en lille ugenert skovsti i Gilleleje og ledsaget af en tidselglace.

Til dessert tilbyder vi kandiserede friturestegte (i egetræsolie) alger med en sorbet af gråspurv og morgenfrue.

5750,- Tak!"

Nej tak...Det er jeg sgu for stor en bondeknold til at blive fristet af.
Gastronomiske delikatesser og oplevelser; ja tak. Gastronomiske kemiforsøg; nej tak.

Gad vide om de har et menukort på deres hjemmeside?


................................søgesøgesøgesøge.........................

Jeps...bon appetit!


Ribs og lavendel
“Nordisk kokosnød”
Mos og Karl-Johan svampe
Ostesmåkage, rucola og stilke
Syltet og røget vagtelæg
Karamelliseret mælk og torskelever
Hvidkål og salturt
Æbleskive, løvstikke og persille
Søpindsvin toast
Brændt porre og torskerogn

Æble og sukkertang

Rejer og ramsløg
Radisser og gær

Oksetatar og myrer

Æg og friske urter

Rødbede
Slåenbær og aromatiske urter

Knoldselleri og kål
Fløde og blomsterkarse

Vildand
Pærer og kål

Aroniabær og söl

Kartoffel og blomme

Tre Søde ting


Jeg skal ikke afvise, at noget af det smager fantastisk. Det gør det uden tvivl. Man bliver ikke nummer 1 uden grund. Men...det er sgu lige avanceret nok til mig, det der.