torsdag den 29. august 2013

Aflysning af forbud mod lakridspiber

Edit: Piberne overlever. Men resten står jeg stadig inde for)


Alle snakker om det. Og jeg har selvfølgelig også en mening. Det handler om det mulige farvel til de lækre lakridspiber.
Jo jo, man kan da hurtigt blive enig om, at verden har langt større problemer. Og at det kunne være værre. Men hvis man aldrig måtte tale om irritationsmomenter, som er overgået af andre, så ville verden jo være tavs.

Nu er det ikke fordi, at jeg æder så frygtelig mange lakridspiber. Så jeg kommer nok ikke til at lide, hvis de bliver forbudt. Men argumenterne for at forbyde dem? Dét er fandeme da pædagogik når det er allerværst, og når det er indhyllet i den mest klistrede grimme lilla stofble.

De her produkter er tobaksindustriens måde at gøre overgangen fra slik til tobak så let som muligt, og det er en måde at lokke børn til at begynde at ryge. Så det er godt, at der bliver sat en stopper for det.

Ej men, gider I da lige? Hvad fanden er det for et argument? Hvilket barn er så dumt, at det ikke ville kunne smage forskellen mellem slikpiben og den ægte vare?
Jeg kunne forstå, hvis rigtige tobaksvarer smagte af slik. Men for helvede...Hvem gider at være så venlig at bombe den rundkreds omkring lejrbålet?

Hvad så...? Hvad skal vi så forbyde næste gang?

- Legetøjssværd?
- Legetøjspistoler?
- Piratos? (I kan godt se det ske, ikke? Hvis ungerne har fri adgang til at købe dem, så varer det ikke længe, før de tøffer rundt i Gudenåen m. klap for øjet og mord i blodet).
- Barbiedukker? (For de opfordrer vel til dårligt selvværd og spiseforstyrrelser? Og fjernelse af ribben. Og forlængelse af benene?)
- Ken-dukker? (For de opfordrer vel til bortoperation af penis?)
- Babydukker? (For de opfordrer vel til graviditet?)
- Matador? (To ord: Falske penge)
- Spil generelt. (Ludomani, I ved).
- Lakridssnus. (Speed).
- Elevrådet i folkeskolerne. (Hvem véd, måske de ender som Socialdemokratiet?)
- Trafikkørekort i Legoland. (Mindreårige må IKKE køre bil)
- Udklædningstøj. (Personlighedsforstyrrelse)
- "Den lille kemiker". (Breivik! Jeg påpeger det blot...)


Og apropos lakridspiberne, så løses problemet nu altså ganske simpelt ved at lave billedet på emballagen lidt om: