fredag den 28. juni 2013

Udtalelser fra idrætslæreren, Hr. Knurhår


Griner af:
 Uglen, som var alene hjemme i dag, og som langt om længe stod m. et tomt klædeskab og et proppet gulv m. beskidt tøj. Eneste udvej var at betjene vaskemaskinen på egen hånd. Hvilket åbenbart var lidt for meget for en 16 årig. I hvert fald stødte hun på problemer, da hun skulle hælde skyllemiddel i.
Så hvad gør en teenager?

Logger ind på YouTube og finder en video m. en brugsanvisning til at vaske tøj. Såmænd.

Som mor, som datter:
Uglen har fået årskarakterer. I idræt blev der givet udtalelser i stedet for karakterer.
Ahem...altså...hun er sgu ikke min datter for ingenting. Da jeg var 16, havde jeg verdens særeste menstruationscyklus. Havde sjovt nok menstruation én gang om ugen. Om onsdagen. I de to første timer.
Og hvis den en sjælden gang udeblev, havde jeg glemt mit gymnastiktøj i bussen. (Arme bus...havde sgu da været et klædeskab m. hjul, hvis tingene havde forholdt sig sådan).
Og jo jo, gymnastik er da sundt. Og alt det der. Men fandeme ikke i folkeskolen. Der er det helvedes forgård. Så Uglen har ikke deltaget så meget. M. min tilladelse. Og det bærer udtalelsen præg af. Jeg citerer tilfældigt:

"Uglen har m. en ringe grad af engagement opnået et mindre tilfredsstillende udbytte af undervisningen".
"Uglen er ikke i stand til at redegøre for kendskab til kroppens funktioner og muligheder, samt anvende forskellige principper for f.eks. træningsprogrammer"
"...og forstår i ringe grad betydningen af egen indsats".

Ja ja, luk røven. Ærligt talt. Den dag I kan undervise i idræt på en måde, som ikke minder om en elendig film fra 1984, og den dag hvor idrætslæreren faktisk er normaltfungerende i hovedet, og sørger for at motion er sundt OG sjovt og IKKE skal handle om, at den langsomme elev skal dyste mod klassens Kipketer i stafet, og hvor ydmygelsen bliver komplet og m. udråbstegn, når fællesbadet, som mest af alt ligner et gaskammer m. de der mikrobrusehoveder, afslutter idrætstimen på ledeste vis, hvor samtlige elever bliver tvunget til at være nøgne sammen - SÅ kan I vende tilbage til mig. Men ikke før.

Og så kan jeg da virkelig ikke tage sådan en udtalelse seriøst fra en mand, hvis efternavn rimer på knurhår.