lørdag den 15. november 2014

Søren Pape Poulsen; må jeg gerne brække mig over dig?

Som alle nok har fanget, så vil regeringen afskaffe den gensidige forsørgelsespligt for kontanthjælpsmodtagere, hvilket kun kan fremkalde bifald.

Bare ikke for Viborgs tidligere borgmester.

Han udtaler og jeg citerer:

"Det er dybt beskæmmende, at man nu vil afskaffe den gensidige forsørgelse for kontanthjælpsmodtagere. Det er en grundlæggende værdi, at man tager hånd og sig selv og sine. Derfor er det direkte umoralsk, når nogen synes, at det er helt i orden at gå over til naboen og banke på og bede dem betale, før man har gjort alt, hvad man kunne for at tage vare på sig selv og sine".


Undskyld mig meget, men hvad helvede har den mand sniffet? Det er jo det mest tåbelige argument og sammenligning, som jeg længe har læst.

Vi kan jo tage et tænkt eksempel:

Dorthe er 33 og enlig mor til to og på kontanthjælp. Hun forelsker sig i Benjamin på 41, som har fast arbejde.

Ifølge den nuværende forsørgelsesreform, vil det betyde, at Benjamin - fra det øjeblik forholdet mellem dem bliver officielt - skal være primær forsørger for Dorthe og hendes to børn. Også selv om de ikke deler adresse. For kommunen har jo helt særlige uskrevne regler for enlige på kontanthjælp. De må godt have en kæreste. Men hvis de vil bevare kontanthjælpen, må de ikke handle sammen med kæresten eller tage til fester sammen som et par. De må gerne sove sammen, men hvor tit er der ingen der ved. Der er en vurderingssag fra kommune til kommune og fra sagsbehandler til sasgbehandler.
Hun må desuden ikke låne hans bil eller få ham til at hente børnene en enkelt dag fra børnehaven. Faktisk må de nærmest ikke være fysiske. Heller ikke selv om deres økonomi er totalt adskilt.

Det er sgu da himmelråbende stupidt og snotdumt, at Benjamin skal tvinges til at være forsøger for en kvinde og hendes børn - bare fordi han gerne vil kysse, kramme og honkydonky med hende.

Så hvordan fanden Søren Pape kommer den latterlige sammenligning med at "bede naboen betale", er mig en gåde, som man vist skal være selvoptaget politiker for at kunne forstå.
Hans "Det er en grundlæggende værdi, at man tager hånd og sig selv og sine", giver heller ikke mening i denne situation. Dorthe + børn, bliver sgu ikke til "sine", bare fordi han dater hende.

Arg, men hvor er jeg dog træt af politikere med manglende social intelligens.

Søren slutter af med at udtale: "Hjemmet er og skal være vores trygge base, og ingen skal tvinges fra hus og hjem på grund af stigende skatter".

Århh Bassemand, skal vi lige lade den stå et øjeblik? Skal vi ikke? For du er vel godt klar over, at med den gensidige forsørgelsespligt, som du finder så rimelig, vil man netop kunne tvinge folk fra hus og hjem. Men det er ligemeget, I guess?

Hold nu kæft, hvor burde en IQ-test være obligatorisk, inden folk fik lov at gå ind i politik.


(kilde: http://mja.dk/artikel/regeringen-svigter-familierne)