lørdag den 5. april 2014

Læsertips fra Ugebladet Hjemmet


I vores familie er der flere, der har brug for en hjælpende hånd på badeværelset. Derfor købte vi en billig, trådløs dørklokke og satte trykknappen fast i lidt klæbemasse på fliserne over toiletrulleholderen. Modtageren stillede vi på en reol i køkkenet. Så kan børnene selv trykke sig til hjælp, når de ønsker det.
A.C., Gørding


Når vi har været en tur på stranden eller i skoven med vores børnebørn, og de er blevet våde på støvler og flyverdragter, så trækker vi en plastiksæk op om dem, dertil hvor de er snavsede. Nu kan de komme ind i deres stole i bilen, uden at alting bliver snavset, og de kan beholde deres varme tøj på, indtil vi kommer hjem.
A.H., Kalundborg


Vi har en meget stor græsplæne, som flere steder r fyldt med meget mos, og det ser jo ikke så kønt ud. Vi fik derfor den idé at strø korn rundt på mosset, hvorefter fuglene kom og hakkede mosset op for at få fat på kornene. Det er meget effektivt og en sjov havehjælp.
B.S., Kruså


Vi har tre katte, som spiser tørfoder. De har et fast spisested, og der sidder de og tigger mad, hver gang en af os går forbi. Det resulterede i, de blev for tykke til at jage mus. Så fandt jeg på at sætte en p-skive op og stille skiven, så nu kan vi let se, hvornår kattene sidst har fået mad. Derved undgår vi, at de bliver for tykke.
R.K., Suldrup


Det er et stort arbejde at fa alle hundehårene af tøjet, når menneskets bedste ven har fået børstet pelsen. Men nu har jeg fundet pa at tage mit regntøj pa, mens jeg borster hunden. Det er nemlig så glat, at man blot behøver ryste det en enkelt gang for at få alle hundehårene væk. Dejligt nemt. 
R.M., Auning 


Jeg har en kat, der fælder meget. For at undgå kattehår i hele huset bruger jeg en fnugrulle, der er beregnet til at fjerne hår fra overtøj med, direkte på katten. Den synes, det er enormt hyggeligt at blive ”rullet”, og jeg får fjernet alle løse hår, inden de ender på tøj og møbler. 
L.L., København

Når jeg har brugt min læbestift, skraber jeg resten ud af hylsteret, kommer det i en lille krukke og bruger det til rouge. Læbestiften skal være cremet for at virke naturlig på kinderne.
B.M., Valby

Radiatorer med riller foroven har tendens til at samle store mængder støv, som er svære at få op. Men så fik jeg den idé at tage min hårtørrer og blæse ned i rillerne. Så kom støvet ud i store totter, og glad var jeg.
U.R., Kværndrup

Er dine fingre gule af nikotin eller sorte af blækpenne, så er det heldigt, at citroner har en rensende virkning: Pres en citron ud i en lille skål, dyp dine fingre i saften i et kvarter, og vupti er dine fingre rene. Husk at smøre godt med en fed håndcreme, da citrus udtørrer huden.
J.T., Randers