tirsdag den 20. august 2013

Radio 1: En hjertesag

Vi kan vel godt blive enige om, at selv om Silkeborg ikke er en metropol, så er det stadig ikke bare en lille fedtby m. en enkelt lokalbrugs, forsamlingshus og døgnkiosk (som har åbent 8 timer om dagen, ironisk nok).
Silkeborg er sgu mere end det. Incl. en fantastisk velkørende lokalradio, hvis morgenshow på alle områder kan følge m. de store stationers programmer, som f.eks. Radio100 og P3.
Ene og alene fordi, at de to værter indeholder alt det, som kræves for at blive en succes: Twisted skøn personlighed, genial humor og ingen angst for at skille sig ud. 

Og så kommer Herning. Den lorteby, som virkelig er Silkeborgs modsætning på mange områder, og køber vores Mediehus, som lokalradioen er ejet af. Og vupti: Knap to måneder efter købet, kommer kniven så (nej, de er ikke ret hurtige i Herning): "Vi lukker sgu lige jeres velfungerende radio".
Og m. det mest stupide argument jeg længe har hørt: "Folk vil høre det samme musik, uanset om de bor i Herning eller Silkeborg".

L.U.K   R.Ø.V.E.N 

Og kravl da venligst ud fra den sten, som I tydeligvis har boet under i 40 år. God radio anno nutiden, betyder sgu gode værter. Underholdende værter. Lokale indslag. M. andre ord: Faktisk alt andet, end musik. 

Men de lukker den. Nyheden kom ud i fredags. (Sikkert sendt m. en vindheks ude fra Herning). Og rygterne siger, at den sidste sendedag bliver nu på fredag. Og som om det ikke er slemt nok, så skal radioen fremover sendes fra Randers.Randers!?

??

Hvem er det, der har så voldsomt travlt? Kan sgu da umuligt være en fra Herning. De plejer ikke at ride samme dag som de sadler...
Og hvorfor er der ingen lokale højere magter, som har forsøgt at stoppe det? 

Fatter ikke denne by. Fodboldholdet kan ikke spille fodbold, men de får smidt et nyt stadion i nakken. Til pænt mange millioner. 
Men skide være m. lokalradioen, som i øvrigt konstant har den gule førertrøje på. Skide være m. at vi ikke har noget hyggeligt, succesfyldt og lokalt, som faktisk knytter et bånd mellem borgerne. 

I guder...


Vil sådan ønske, at nogen vil starte en indsamling af en art, så radioen kan fortsætte. Måske i nye lokaler, ja. Who cares. Bare vi får lov at beholde værterne, underholdningen og den lokale hygge. 
Jeg skulle gerne lægge kælder til. Og ulønnet arbejde. 
Det mest rimelige ville være, hvis foldboldholdet ventede m. at få nyt stadion, til de havde lært at spille fodbold. Og så kunne radioen passende få nogle af de millione,r som var afsat til græsplæne. 

Nå...men...Smid lige din underskrift her. Det er ikke sikkert, at det nytter, men det nytter i hvert fald slet ikke, hvis man ikke prøver.


Tak!


P.S
"Hos Herning Folkeblad understreger man dog, at der ikke er tale om lukning af lokalradioen.

- Lokalradioen i Silkeborg med lokale nyheder og sport fortsætter. Vi vil ændre navne og musikken kommer fra andre steder. Men målgruppen for musikken vil være det samme. Fire ud af syv medarbejdere vil beholde deres job, og vil fortsat produceret det lokale indhold det de nye kanaler.  Jeg understrege at det er en omlægning, ikke en lukning, siger chefredaktør Axel Nielsen fra Herning Folkeblad til TV 2 | ØSTJYLLAND."

Århh, gider du da lige? Skal det skæres ud i pap for dig, at musikken er sekundær?