torsdag den 17. april 2014

Hankat & helligdag

Havde sådan set frem til at sove længe. Meget længere end til kl. seks, hvor vækkeuret normalt hviner.
Kl. lidt i seks. slog jeg øjnene op, Fordi noget hvinede. Og skreg...

Lortehankatte udenfor havde bestemt sig for at hade hinanden lige udenfor mit vindue.

Efter adskillige forsøg med at trække dynen helt op over hovedet - (for alle ved jo, at det lukker al støj ude) - stod jeg op, lavede et krus kaffe og traskede ud på terrandaen med et tæppe viklet omkring mig.

Og så blev der stille. Skal jeg da love for. Begge katte drejede hovedet, og sad og nidstirrede mig. Længe. Faktisk så længe, at jeg flyttede mig og satte mig over i hjørnet i kurvestolen på en kun lidt gennemfugtig pude. (Godmorgen røv).
Havde de kunnet tale, er jeg ret sikker på at have hørt flg. sætninger:

- Hvad fanden er det?
- Ikke fra denne verden!
- Har du nogensinde set sådan en pels før?
- What-the-fuck?!

Aner ikke, hvad der sker med mit hår om natten? Jeg må sove meget uroligt - evt. fræse hovedet frem og tilbage over madrassen med en ballon monteret på issen og hånden i en balje vand med en tændt føntørrer nede i.
Det står i hvert fald ud til alle sider hver morgen.

Skal altså også til at lære at fjerne make up, inden jeg går i seng. Er lidt træt af at vågne hver morgen og ligne en bodega-bente der er blevet gennemrusket og kneppet i en baggård i 4½ time i regnende modvind.

Nå, men det er sådan set påskeferie nu! Og hvor er det vidunderligt! Fem dage! Fünf tage!

Sundhedssøn har været oppe længe. For "der er jo ingen grund til at ødelægge sin døgnrytme, bare fordi det er ferie".
Uglen og veninde sover nok otte timer endnu. (Eller indtil jeg tænder støvsugeren).
Og jeg sidder og planlægger dagen.

Skal sådan ca. have vasket 91 kg. vasketøj. Gjort hytten ren. Handle lidt. Og så kan jeg holde ferie, og nyde den med mine älsklinger. Skønne skønne unger!
Vi har med vilje intet planlagt. Simpelthen fordi vi trænger til nogle dage, hvor vi kan hygge os sammen og tulle rundt i nattøj hele dagen, hvis det er det vi vil.

Eneste planer er: Sætte hår på chefen, ølmarinade lørdag og kvalitetstid. That's all. Das ist alles. Og så skal jeg krybe sammen i yndlingshjørnet (Jeps, yndlings...ikke ynglings...Got that!? Læs og lær!) med denne her: