søndag den 10. marts 2013

Min mor vs. luderkat


Mine forældre elsker katte. Det startede m. at de fik verdens ondeste kat, som hadede alle undtagen mine forældre og min bror. Bare man gik forbi den, spærrede den øjnene op og hvæsede. Og slog ud efter én. Faktisk hamrede den mine briller af en dag. Jeg satte mig foran den og nussede den bag øret. Som den nød. Men på et splitsekund, fik den øjne så store som hjulkapsler, og inden jeg nåede at tænke, gav den mig en syngende lussing m. poten, hvorefter mine briller røg ad helvede til. Lortedyr.
Nå, men den døde da også pludseligt og uden varsel. (Sikkert pga. forhøjet blodtryk).

Så hentede de en ny kat på internat. Sød kat. Men stoppede det der?
Nej.
Udenfor kom der en vildkat til. Som de fodrede. Og nussede. Og gjorde tam. Og som blev gravid. Og fik killinger. Og killingerne fik killinger. Og min far byggede en græsk taverna m.søljer og loft, hvor deres mad kunne stå. Og børnebørnenes legehus blev omdannet til kattehus. M. forede og isolerede kattesenge. Og kattene fik killinger. Som fik killinger. Sidste sommer var vi oppe på 14 katte.
Kattene får også navne. Opfindsomme navne.

* Beiger: [Bæjsjår] Fordi: Den var beigefarvet.
* Bedstemor: Fordi: den var ældst i flokken.
* Missemor: Fordi: Den fik flest killinger.
* Sorte. [Sårte] Fordi: Den var...tadaaaa....sort.
* Tiger. [Tajgår] Fordi: Den havde striber.
* Rødmis. Fordi: Gæt engang.

Osv osv.

Får ofte mms'er. M. sovende katte i sofaerne. M. teksten: "Gæt hvem der sover i sofaen?" og den værste: "Så er der missehygge". Var fandeme glad for at det bare var en kat på billedet.

Har så lige haft en tlf. samtale m. mor, som forløb således:

Mor: Ja...*trækker vejret gennem næseborene*...nu skal du simpelthen høre! Du véd, missemor...ikke?
Mig: Ja?
Mor: Den lille luder. Ved du hvad!? Jeg lukkede hende ud for at tisse onsdag kl. halv et om natten. Og så skulle hun jo have sin p-pille om torsdagen. Men så blev hun væk! Og så så vi en hankat der luskede rundt ude i haven, og missemor ignorerede os. Som om hun ikke kendte os. Og så er hun først lige kommet hjem i dag.


For helvede, hvor jeg da elsker den kvinde!