torsdag den 24. januar 2013

Der findes ingen perfekte forældre

Men der findes til gengæld en del tåbelige og irriterende. I grove præcise træk, kan nævnes:

- Forældre der kræver, at deres barn skal gå til dans, gymnastik, basketball, svømning, spejder, fodbold og karate. Hver uge.
Helt ærligt; tag jer sammen. Og lad dog barnet have lidt pusterum.

- Forældre der sidder m. deres babytrold i armene. Og som, når der lugter af lort fra bleen, rækker barnet over mod en gæst i hjemmet, og siger m. et smil: "Skal du over til Dorthe? Skal du det? Hva'? Skal du det? Skal Dorthe skifte dig?"
Ærligt talt, ikke? Luk røven! Hvad får dig til at tro, at andre mennesker sidder og venter edderspændt på at få lov til at rengøre en baby for afførring? Gør det dog selv. Det er dit barn.

- Forældre der gør deres barn til verdens centrum over for gud og hver mand. Misforstå mig ikke; børn er skønne. Men visse ting er bare kun sjove for forældrene selv. Som f.eks.at være tvangsindlagt til at se en 20 minutters lang cirkusoptræden, hvor barnet moonwalker, balancerer m. en badering på hovedet, og leget klumset klovn. Alt imens forældrene sidder og råber "næææeeehhh" og "Ihhhhhhh", og forventer at gæsterne gør det samme.
Børn må meget gerne ses. Og høres. Men jeg foretrækker nu at sidde og tale m. barnet selv, og høre hvordan det går i børnehaven. Desuden bliver cirkusforestillingsbørn ofte skide irriterende, fordi de er blevet vænnet til, at alt de gør er skide sjovt. Og derfor er de konstant udstyret m. en hvilepuls på 230, fordi de konstant vil være i centrum.

- Forældre, som konstant sidder og skuler til andre børn, og som styrter af sted m. det samme deres lille snut giver lyd fra sig, hvorefter de irettesætter de andre børn: "Sig mig...driller I Filippa? Gør I det? Hva'? Det skal I stoppe med NU!"
Hør her, truntemor. Dit barn leger m. jævnaldrende børn. De VIL blive uenige. Du hjælper ikke dit barn ved at lege bodyguard. Og hvor er det dog pudsigt, at dit barn aldrig er m.til at støbe kuglerne til ballade?

- Forældre der fastholder deres børn i en hjælpeløs rolle, og gør alt for dem.
Altså, bevares...jeg gør da også mange ting for mine børn. Kan da slet ikke lade være. Er mor m.blødt hjerte. Men en god forælder hjælper også børnene til at blive selvstændige. Det er fandeme en pligt!

- Forældre der hellere vil give deres børn den fedeste pc, den nyeste Playstation, den nyeste iPhone, et 42" fladskærms-tv og 2500,- i lommepenge, i stedet for at være tilstede. Og nyde børnenes selskab.

- Forældre, som når man ringer til dem, konstant afbryder for at svare på barnets tidsfordrivsspørgsmål som f.eks: "Nå...jamen, skal du skilles? Ej, det er da frygt....hvad siger du Carl Johannez? Nej, et æble og en pære er ikke det samme...Jamen, det er da frygteligt...Han har været dig utro? Med din moster og kusine?....Ej, Carl...hihihih....lad nu være m. at kilde mor....hihihihihi....nå, skal mor lige have rottehaler, synes du?...Jamen, hvem beholder så huset? Hvad? Er det røget på tvang? Ej...du skal bo i en skurvogn...? Åh, dét er jeg ked af at høre?....Og du har selvmordstank.....Hihihihi...Carl din lille laban....skulle mor lige have en nysser? Du så sød....ja, dét er du!....Hør Kirsten...jeg ringer lige senere. Carl skal til konfirmationsforberedelse, så jeg skal lige give ham noget mad, inden han smutter. Hej hej!"
!!!!