onsdag den 20. juni 2012

Naboer.

Har fulgt lidt med i en tråd på en debat. Kort ridset op, handlede den om en kvinde, hvis nabo hamrede på væggen, hver gang kvindens baby græd.
Og hun fik dælme ikke mange ben til jorden i den debat. Folk støttede naboen, og mente at hun bare skulle sørge for at få larmen til at stoppe.
Jo jo...Jeg kan da sagtens sætte mig ind i at det kan være træls for naboen. Har selv haft verdens mest tomhjernede overbo, som festede grotesk meget, og som ikke anede hvad ordet "hensyn" betød. Så jeg ved da hvor meget larm kan irritere en.
Men vi kan godt blive enige om, at generelt så har babyer en tendens til at græde, ikke?
Det fes ikke rigtig ind. Folk var meget bestemte: Hun skulle bare gøre alt hvad hun kunne for at få barnet til at stoppe med at græde.
Øhh...ret mig hvis jeg tager fejl, men gør alle forældre ikke det pr. automatik. (Lige med undtagelse af typer som Anni og Bjarne).
"Det er hendes ansvar ikke at være til gene for sine naboer." Jaja, det er fint nok, men igen: Hun øver sig ikke på at spille harmonika, vel? Hun er blevet mor. Til en baby. De der små tykke menneskebørn som endnu ikke har et sprog, og som derfor kun kan bruge gråden til at fortælle, når noget er galt.
"Men hun skal sørge for at larmen ikke generer hendes naboer".

Jesus christ, nu kommer jeg da helt til at savne min gamle overbo. For jeg vil dælme hellere have en hvor man kan høre livet bliver levet, end jeg vil have en gnavpot med en hørelse som en Dobermann.

Andre skriver noget mere fornuftigt. At hun kunne stikke hovedet ind til naboen, og beklage hvis der er for meget larm. Og evt. tage chokolade med.
Det var til gengæld en god ide. Man kommer længst med at tale sammen. Og med chokolade. (Eller råbe fra terrandaen i nattens mulm og mørke, som jeg gjorde, da ugennembagt Trunte festede løs på maks volume en torsdag nat. Fire timer før vi skulle op og på arbejde...nej, konstruktiv er ikke mit mellemnavn).

Men forklar mig da lige en ting: Hvad helvede skulle omtalte mor dog gøre, hvis hendes barn havde kolik?
Flytte i kælderen? Klistre æggebakker på væggene? Hælde vodka i sutteflasken? Eller køre barnet ud på den gård, hvor alle kæledyrene kommer hen, når de forlader deres ejere?

Gensidig respekt er vejen frem. (Når det handler om trælse trunter der fester nonstop, så er klage til udlejer vejen frem). Det er da klart at når man bor i lejlighedskompleks, så skal man da tage hensyn til hinanden. Men alt med måde, ikke? Det kan kraftedeme ikke passe, at folk ikke engang må avle, når de bor i lejlighed.