onsdag den 6. juni 2012

Anstalten II.

Jeg kender en, som arbejder et sted, hvor der er mærkelige mennesker. Det er en veninde jeg har.

Anstalten findes ikke kun som serie på TV2 Zulu. Faktisk har jeg dem mistænkt for at have lavet serien, pga. inspiration fra dette sted. Jeg kan ikke holde min galde tilbage længere.På min venindes vegne. Det ligger ikke til min natur.
Min veninde stopper med at arbejde der om en måneds tid. På samme tidspunkt stopper to andre. Blandt andet den ene leder. Det bliver et kulturchok. Som de ansatte på kontorgangen skal lide under. Så er det tilbage til skolekøkkenet, hvor man bruger 3½ time på at lave en salat, som i bund og grund ligner en kompostbunke.
Og kager der har samme konsistens som skumgummi. (Hvordan fanden det lykkedes dem at bage sådan nogle muffins, som med lidt glasur ville kunne sælges som hoppebolde i Fætter BR, er mig en gåde.

Jeg nævner bestemt ingen (autentiske) navne. Men jeg kan da fortælle, at stedet blandt andet har æren af flg. personer:

Svend Svingarm: At se ham komme gående i maks tempo gennem køkkenet, bærer underholdningen i sig selv. Han flakser rundt med armene som en mini propel på en børnehat, samtidig med at han slæber fødderne efter sig.
Hver dag i løbet af formiddagen, forsvinder han ud på toilettet i ca. tyve minutter. Tyve minutter! Bagefter stinker der så slemt derude, at man næsten kan se militær(hjemmeværns)grønne dampe stige ud under døren. Der gættes på at der er et dyr der er kravlet op i ham og har lagt sig til at dø. Det er så ondt!
Hvis man gerne vil have hans opmærksomhed, så skal man bare tage ingredienser frem til en kage. Så sætter han i gang med retning mod en i bedste Hjulbenstil. "Meeep meeep".


Mivert: Har høreapparet, og taler stort ikke dansk. Er i bund og grund venligheden selv, men har en besynderlig kropslugt. Lidt i stil med: harske rejer møder selvdøde kartofler.
Det vides ikke, om det er pga. høreapparatet, men i hvert fald kommer der en sjov hyletone, når han åbner munden. Lidt som når en hund gaber.

Det Tårnhøje Helvede: Snakker fandeme hurtigere end Lotte Heise og en beostær der er gået overgang i. Og deler alt. ALT. Intet fra privaten er for privat at dele. Gætter på, at hun kan sige 832 ord i minuttet.
Kan godt være giftig, og komme med trælse stikpiller. Bærer et virkelig snirklet brillestel med heftigt brilleglas.
Har ufattelig lange tynde ben, og voksen mave. Ligner fra visse vinkler Obelix.


Pilgrimmen: Har altid prøvet noget der er værre end andres. Har været overalt, eller kender nogen som har. Deler gladelig ud af personlige oplysninger som f.eks. hendes personlige møde med stafylokokker.
Lider åbenbart af hælspore. Har i hvert fald printet ud fra Netdoktor og hængt udførlig beskrivelse op på opslagstavle. Hvis nogen var nygerrige.
Og det er man jo virkelig tit. Især om hælsporer.
(Og nej, det er ikke Rødhætte og hendes hælsporer. De er gået i dvale igen. Blev nok skræmt over Pilgrimmens udgave af dem. "Der Überhälsporen".

Tornadoen: Verdens største rodehoved. Hun er helt klart en kategori 4. Med vindhastigheder fra 207 til 260 mph, hvilket efterlader grimt spor i køkken, hvor skaden starter i grøntkøleskabet og hvor der bliver suget og hvivlet grøntsager ud i en stor pærevælling ind i køkkenet. Her lander det på bordet i en stor tilfældig bunke sammen med nødder, honning og hirseskaller. Endnu engang bliver det hele slynget rundt i luften, hvor det møder et par knive undervejs, hvorefter halvdelen falder ned på et servingsfad og bliver kaldt: En salat.


Nogle dage kan det godt kræve en længere dialog med vækkeuret, inden je...min veninde står op for at tage på arbejde.
Men heldigvis er hun snart færdig med at arbejde der. Heldigvis. For det er sgu synd for hende. Det er det virkelig.